Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на epizod89
Име:
Васил Василов

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги
 Момчето беше оставено почти 20 часа преди линейката да стигне до него. Той не можеше да се движи, защото един куршум беше разкъсал дупка през корема му. Когато борбата най-накрая потисна, той беше отведен на 130 километра северно от Газни до Кабул и специализирана болница, която третира ранените от войната.   Момчето на 12-годишна възраст стана един от 50-те случая италианската неправителствена организация Emergency третира ежедневно това, което стана най-натоварената година на хирургическия център. На входа на детското отделение една бяла дъска съдържа списък с наранявания:  Децата представляват около 30% от всички пациенти, които лекува болницата. Лекарите започват още един кръг на операция на тийнейджър, който е с ръката му откъснат от бомба. Хирурзите казват, че той е средният случай.
Категория: Политика
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове: 0
 Лекарите започват още един кръг на операция на тийнейджър, който е с ръката му откъснат от бомба. Хирурзите казват, че той е средният случай. Центърът третира жертви от цялата страна, но през последните месеци нараства насилието в и около столицата, което засегна и най-закоравените служители. "Дори и Кабул не е сигурен. Когато идвам от къщи и се обадя на моето бебе и съпруга, мисля, че понякога няма гаранция да се върнете у дома", казва Найбилулад Хекмат, трето поколение афганистански хирург, обучен и работещи в болницата. ISIS пое отговорността за последната атака на Кабул в сряда, близнаци, които убиха 20 цивилни и раниха още 70. "Всеки ден ситуацията се влошава и борбата се увеличава. Честно казано, нямам ясното бъдеще", казва Хекмат.  
Категория: Новини
Прочетен: 154 Коментари: 0 Гласове: 0
 Шотландската консервативна депутатка Ани Уелс заяви, че Салмонд е имал "месингов врат", за да обвинява публично своите адвокатски хонорари. "Има нещо дълбоко обезпокояващо за един независим човек, който иска обикновени хора за пари, за да може правителството на Шотландия да влезе в съда за разследване на твърдения за сексуално насилие срещу персонала", каза тя в изявление, публикувано от партията й. Противоречието раздели правителствения SNP между лоялците на Салмонд и онези, които подкрепят управлението на твърденията на правителството, което се появи седмици след като правителството въведе нови процедури за подаване на жалби срещу сексуален тормоз. Салмонд заяви, че оставката му е била усилие да се премахне потенциална линия на атака срещу SNP и каза, че възнамерява да кандидатства отново за членство, след като изчисти името си.
Категория: Забавление
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 0
 Поддръжниците на Алекс Салдънд, бившият първи министър на Шотландия, дадоха големи суми на кампания за обмен на средства, за да платят за своята правна защита, след като бяха повдигнати обвинения срещу него.   Салмонд обяви в сряда на Twitter, че е подал оставка от Шотландската национална партия (SNP), която той някога е водил, докато се бори да изчисти името си. Той упорито отрече две твърдения за сексуален тормоз и поведе правителството на страната в съда за разглеждане на обвиненията срещу него. Салмонд създава онлайн страница с обобщена сума, с цел 50 000 британски лири (65 000 долара), за да изпълни съдебните си такси в случая. Поддръжниците са обещали повече от Ј 67,000 ($ 87,000) до 9:30 сутринта в четвъртък. Въпреки това, Салмонд се изправи пред някои критики, че е помолил обикновените хора да дадат своя принос от собствените си джобове. Шотландският трудов законодател Рода Грант изказва по следния начин: "Това, че един независим човек със своята знаменитост и политическа власт набира правни такси чрез купони за случай, който в крайна сметка е свързан със сексуален тормоз, е невероятно".
Категория: Новини
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове: 0
 Шестдесет бивши служители на ЦРУ предупредиха президента Доналд Тръмп в изявление в петък, че "страната ще бъде отслабена, ако има приложен политически тест за лакмус, преди опитни експерти да могат да споделят мнението си".   Писмото, което идва след решението на "Тръмп" за отнемане на разрешението за бивш директор на ЦРУ Джон Бренън, бе подписано от бивши служители на ЦРУ, които служеха под републикански и демократични администрации на позиции като анализатори, старши анализатори и офицери. Той добавя към растящия протест срещу неотдавнашното действие на президента и идва след като повече от дузина бивши висши служители на разузнаването денонсира хода като "необмислен" и "безпрецедентен" в отделно изявление. "Всички ние вярваме, че е от решаващо значение да защитим класифицираната информация от неразрешено разкриване", се казва в изявлението на бившите служители на ЦРУ. "Но ние вярваме еднакво силно, че бившият
Категория: Новини
Прочетен: 184 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: epizod89
Категория: Хоби
Прочетен: 4332
Постинги: 27
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Блогрол